We sell KRYOLAN, DERMACOLOR dan DERMACOS. Need consultation? Dont know which color suit ur skin? Wanna know more about Kryolan? Wanna test before u get one? Call me ann @ 0123636304 or email bb.artofbeauty@yahoo.com anytime, anywhere.....

Kami jual KRYOLAN, DERMACOLOR and DERMACOS. Nak khidmat nasihat? Tak tau nak pilih warna ape yang sesuai ngan kulit? Nak tau banyak lagi tentang produk Kryolan? Nak test dulu sebelum beli? Call jer i... ann - 0123636304 atau sile2 lah email bb.artofbeauty@yahoo.com.. bebiler u nak jer.. :)

HOW TO ORDER

FIRST : visit Kryolan website at http://www.kryolan.com or choose the products here in this blog
SECOND : msg @ 0123636304 or email bb.artofbeauty@yahoo.com
THIRD : confirm the products and the payment amount
FOURTH : pay via bank in into my MBB account or CIMB bank. pls request for the account number.
FIFTH : fill out the form below after the payment transferred. wait for your kryolan or dermacolor at your doorstep.

For cod :
Siang boleh datang kedai di Taman Sri Gombak..
Malam boleh datang ke rumah di Taman Sri Gombak

By appointment tau..
(11am - 6pm) (9pm - 11pm)

Jangan kacau i di waktu2 dibawah :
6.01pm - 7pm : waktu ni i ke post office
7pm - 8.59pm : masak husband i dinner :p
11.01pm - 10.59am : husband time!!! :D He he he
Waktu ni all my right.. Thheee..

Ok ok.. waktu lain customer always right..

Chupppp... Dah tmbh satu lg activity dlm jadual. BABY baru.... Waktu2 diatas xblh disahkan lg. Kacau bilau bila dia tetibe je jerit n meragam. Klu xdpt call sile msg ek.. Paling2 klu xde staff i layan u siang2 lepas baby tidur kul 11pm i akan reply. :)

ORDER FORM (after payment done)

Email Address:
Full Name:
Shipping Address:
Contact Number:
Preferred Bank/Payment Mode: Maybank
Cimb
Paypal
Western Union
Date, Time, Total Amount Transferred (e.g. 23 June 2011, 4:52pm, RM356)
Item's Code/Qty/Color/:

Monday, June 3, 2013

Kryolan in Malaysia's New Price - June 2013



FOUNDATION
Code Product Description Contents RM
5047 TV PAINT STICK  25ml 95
1003/1013 SUPRA COLOUR GREASE PAINT 55ml 129
9090 TINTED MOISTURISER 50ML 203
9092 SHIMMERING EVENT FOUNDATION  50ML 203
75001 DERMACOLOUR CAMOUFLAGE CREAM 25ml 125
70106 DERMACOLOUR FOUNDATION – Mini Palette 14g 158
75004 DERMACOLOUR PALETTE  12 col 291
75001 DERMACOS CAMOUFLAGE CREAM  25ml 83
75004 DERMACOS SINGLE PALETTE 12 col 249
71008 DERMACOS DOUBLE PALETTE 24 col 457
1004 SUPRA COLOUR MAKE-UP PALETTE 40ml,12 col 270




POWDER 
Code Product Description Contents RM
1120 KRYOLAN CAKE MAKE-UP  40g 91
5700 KRYOLAN TRANSLUCENT POWDER  60g 100
75702 DERMACOLOUR FIXING POWDER 60g 116
75702 DERMACOS FIXING POWDER 60g 100
5705 ANTI- SHINE POWDER  30g  125




EYE/LIP MAKEUP
Code Product Description Contents RM
5318 VARIETY EYESHADOW PALETTE  18 col 349
5334 EYESHADOW PALETTE  10 col 249
5338 EYESHADOW PALETTE 20 col 457
9115 VIVA BRILLIANT COLOR PALETTE  15 col 598
1212 KRYOLAN LIPSTICK 4g 91
1091 COSMETIC PENCIL  - 33
1204 LIP ROUGE PALETTE  12 COL 40ml 269
1206 MINI LIP PALETTE 16 COL 20ml 162
1208 LIP PALETTE 24 COL 80ml 457
1092 KAJAL PENCIL  - 48
5320 LIQUID EYELINER  5ml 67




BLUSHER
Code Product Description Contents RM
5191 BLUSHER COMPACT  5g 58
5194 BLUSHER PALETTE  10 col 249
5198 BLUSHER PALETTE 20 col 457








Code Product Description Contents RM
3005 TEAR STICK 4g 69
2292 NON AEROSOL FIXIER SPRAY 100ml 90
2290 FIXIER SPRAY 400ml 193
72290 DERMACOLOR FIXING SPRAY 150ML 145
1449 LATEX SPONGE  6 pcs 24
1450 PINK SPONGE / ROUND - 18
1420 EYEBROW PLASTIC  - 65
5341 DUO SURGICAL ADHESIVE  - 77
5340 KRYOLAN EYELASH ADHESIVE - 58

Tuesday, December 20, 2011

Kesian laman sesawang I ni dah bersawang. Semenjak dua menjak ni update kat facebook jer. Senang hokey.

Ok customers n readers,
Nak story mory sket ni. Sekarang Kryolan in Malaysia ni ada 2 tokey, Sharifah n I lah, Ann. Dan ada 1 staff jer yg buat packaging utk hantar barang2 U all lah. Kalau bab update2 blog tu I sorg jerla yg nak kene updatenyer, Kak Sharifah haramlah dia. Reti ker pegang2 laptop dia tuh? Mengarah boleh la. Hehe mentang2 dia xbaca. Die kire sleeping partner I jerla ek..

Kedai kt ada di Taman Sri Gombak tp bukak by appointment jer sebab kt belum ada staff utk jaga kedai tuh. Malam2 klu nak beli mekap U boleh dtg rumah I klu I ada kat rumah. Staff lama dah lari lepas I ajar die mekap2 igt nak suh die naik pangkat jd assistant I, die g jadi make up artist bisnes sendiri lak. Chisss. Dulu dia la slalu yg reply msg2, jawab call U all, jaga kedai I. Skng dia dah xde I pening hokey! Kalau mintak address tu dah confirm U nak dtg n I blh tunggu baru I bg. Sbb ritu ade customer ngamuk die dtg I xde. Die xckp awal pun nak dtg. Xmo jadi gitu lg :( Nah dail 0123636304 klu nak dtg.

Amboi3X customers sayang.., tinggal msg kat shoutbox ckp akak bisnes dah riban xnak jawab call, msg lg dah. Sbb skng bg staff nan sorang tu pegang tefon siang2. So klu die tgh bz membungkus tu alamat mmg lambat la direplynyer msg korang. Sebab tu harap bersabor la yer. Malam2 nanti klu die tak reply, I reply kan. Nak citer sikit ni jer pun..

Anak I dah pandai cakap 1 word ni..,

Tata....

Sunday, November 20, 2011

Alahai new readers...

Malas nak baca dr mula blog ni eh..

Ok, I ringkaskan kat sini jerla ek.. Kalau untuk personal use, n budget u semput sket, u beli foundation and powder dah cukup!

Kalau skin u oily sangat ambil set Dermacolor! Kalau dah pakai foundation Dermacolor, ambil lah powder pun Dermacolor. Click sini! Dermacolor Camouflage Cream n Fixing Powder
Dermacolor ni boleh cover ur scar, frackles, birthmark perfectly.. Scar yg tak timbul lah. Mostly yg suka dermacolor ni yg customer I range umur 20-30. Mungkin sbb dermacolor ni bit dry so skin org2 muda ni kan slalu minyaknya banyak lg. Sesuai la. Klu range dah atas 30 tu skin pun dah xoily sangat so paint stick yg ada mineral oil lg sesuai.

Klu skin combination n xsensitive, boleh ambil set Kryolan Tv Paint Stick n Kryolan Translucent Powder.. Fav foundation i jugak :) Click Tv Paint Stick
Foundation ni cun malatop2 tp klu kulit u sensitive sangat xberapa seswai hokey.. Nak tau sensitive ker tak, klu u pakai foundation ni nnt skin u rasa panas, gatal2, n naik ruam2. Mcm dalam entry lepas i ckp Dermacolor lg sesuai for everyday use. Act, Tv Stick pun blh for everyday use cuma u just apply thin layer jer n wajib cuci bersih ur skin, jangan pakai lama2, jangan pakai masa tidur. Ok, pakaila masa tidur kalau nak tengok skin cantik minyak2 masa tidur tp lepas 2 hari menggerutu. I ckp camni sbb I pernah pakai masa tidur. Konon2 nanti cik abang cakap eh u masa tidur pun cantik jer. Lepas tu tengok kulit gerutu nanges hokey! T_T

Eh tiba2 nak stop dah. Bye.

p/s TV Paint Stick ni ada mineral oil. I suka lepas 1/2 jam pakai dah serap dalam skin, nampak sgt natural n org ckp, eh, kulit u cantik even xmakeup. Cantik hokey! Padahal TV Paint Stick dek non!! :)

Thursday, August 4, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Selamat Hari Raya Aidilfitri U all untuk yag beragama islam.. Maaf Zahir dan Batin.. Halalkan terlebih terkurang ek.. Kalau xhalal sila tuntut dengan mendail 0123636304.. Heee =)

Sunday, June 26, 2011

Happy Ramadhan Al-Mubarak

Wah... Semangat nak raya. Puasa pun belum lg nih.. Hihi..
Ape2 pun puasa n raya tahun ni mesti meriah bagi I. First time raya dengan baby baru kan. Paling xsabar nak beli baju raya die nnt.
Tapi.., I tak slim2 lg lepas deliver die ritu. Tak hot mama lah gitu.. T_T

Okey point sebenar disini.. :) Cerita pasal hot, you kalau nak melaram masa reunion yg selalu org buat time buka puasa, nak melaram time 1st day raya, melaram time open house, sile la start beli mekap untuk raya dari sekarang yer. Klu lewat2 dah puasa nnt baru nak beli takut stock xcukup plak sbb tiap kali nak raya banyak mane pun kite restock selalu habis :) beli la tv paint stick n dermacolor fixing powder. I suker! I pakai tv stick kod NB! Best hokey!!!! Kalau you tgk perempuan muka licin nampak macam makeup tp macam tak makeup n macam natural jer, harus tv paint stick lah tu. N belila dermacolor camouflage cream kalau you suka tgk mekap tebal, gebu n cantik nampak mcm doll2 jer, pakai pula dengan eyelashes dolly wink. Hot habes!

Nak order msg terus 0123636304. Msg kalau xdpt call. Msg harus akan dibalas oleh I atau staff I. Cuma kadang2 lewat sikit. Jgn marah2 hokey. Busy kot tuh. Sama ada busy tgh makeup org, tgh kelas, layan customer atau mungkin juga tgh buat 'pelaburan' hehehe...

Happy Shopping!! Bye.

Monday, June 20, 2011

Personal Make-up Workshop

Hadoi.. sangat busy hokey nak update blog ni.. sangat busy! Padahal banyak product baru sampai xsempat buat review lagi.. Perfect Matt Plus yang sangat best! Buat make-up tahan lama. Google sendiri dulu eh.. Mascara Kryolan yang buat bulu mata panjang lebat melentik2.. Dan bnyk lg lah nnt cerita bile dah upload pic..

Sekarang nak ajak join Personal make-up workshop.. Jomla..

Fee : RM200
Date : 23hb July 2011
Time : 1030am-5pm
Makeup, tools, lunch will be provided
Msg 0123636304 for details ek
Maximum 8 orang jer. Xboleh ramai2 xcukup kerusi.

Monday, April 25, 2011

A-Z Bridal Makeup Class

Fee: RM350
Date: 28hb May 2011
Time: 10am-6pm

Ade 4 seats lg. Max 8 je.. Nak join msg 0123636304 for details cepat2. Dibuka untuk yang memang tak ada basic langsung. Ingat yang mmg XDE BASIC langsung.. Klu dah ade basic takyah membazir lah bayar utk blajar pasal berus, shading, highlight bagai.. Kecuali nak curi teknik.. Jeng3x... Tp yang ade basic tu join advancelah bln june nanti kite blaja air brush..

Fee tuh termasuk breakfast, lunch, minum petang, goodie bag kryolan worth rm100. Berbaloi la weh.. Kire korang bayar utk blajar makeup pengantin rm200 jer tau. Mano nak dapek.. Personal makeup jer dah rm150 tawww... Barang kite sediakan.. Korang bawak badan jer..

Saturday, April 16, 2011

Happy Shopping!

Hi all...

Many of you asked this blog is still active or not? Semua post lama jer... Prices remain the same or not? Yup.. Our business still operate as usual. Prices stated in this blog is always updated even tarikh lama. Nak buat new post agak bz skng.. If you want to ask anything please sms directly to 0123636304. Mungkin lewat sket reply tp akan tetap direply mlm atau esoknyer.. Boleh gitu? Jumpe lagi ngan latest tips, new products dan give away yer. Tungguuuuu..

Happy Shopping!! or errr Window Shopping... :)

Thursday, February 10, 2011

Dermacolor Tester Kit

Ada product baru ni.. Ta Da!!!!
Dermacolor Tester Kit - RM100

Okei takde la baru mane pun sebenarnya.. Cuma Dermacolor satu complete set dlm satu kotak jer. Mari beli kalau nak cuba Dermacolor tapi tak tau color mane yang sesuai. Beli tester set ni blh try foundation, powder siap ngan toner n cleanser bagai..

Introducing.... drum roll pls

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Dermacolor Tester Kit - RM100

More pic pls...

*
*
*

cak!

Wah ada banyak ni. Sangat berbaloi dapat banyak barang.

Diulang Dermacolor camouflage ni terbaek kalau muka banyak scar parut2 warna2 kulit tak sekata tuh contoh mcm birth mark kat muka atau tattoo. Kot dah tattoo nama ex-boyfriend nak padam takut sakit kene kikis, nak simpan nanti boyfriend baru jeles. Tutup saja dengan Dermacolor Camouflage Cream ni. Tak caya tengok pic bawah ni.

Ini bukan photoshop okei.

*
*
*
*


1. Dermacolor Cleansing Lotion/Toner
2. Dermacolor Camouflage Cream
3. Dermacolor Fixing Powder
4. Dermacolor Cleansing Cream
5. Dermacolor Cleansing Milk
6. Moisturiser

Cara guna :
Step 1 : Kalau kulit you berminyak, guna item no 1 dulu sapu 1 muka dengan cotton ball.

Step 2 : Pilih item no 2 color yang paling sesuai n match ngan skin you. Jangan memandai skin tak cerah pakai camouflage color cerah. Nanti bukan nampak cerah tp kelabu asap. Pilih yang sesuai nearest to your own skin tone pasti cun habis walaupun kulit you black sweet.

Pilih color 1 tone lagi gelap untuk buat shading n 1 tone lagi cerah untuk buat highlight. Hidung mancung, mata dalam, muka bujur, dagu tak berlapis, tulang pipi tinggi. Tak tau macam mane nak buat mari join makeup class i. Contact 0123636304 kalau nak join.. Eh teriklan jap. ;-p

Step 3 : Dah pakai foundation tutup cacat cela pakai la fixing powder item no 3. Okei dah fix kan kira dah waterproof makeup you.. Kena air tak tanggal makeup. Yeay.. boleh foam party cun2. Eh, jangan.. Dosa...

Step 4 : Pakai la blusher, eyeshadow, lipstick, glow Kryolan bagai... Gi godek blog ni cari.. dan BELI!

Step 5 : Dah habis foam party, mata dah lebam, muka dah kusam, time to sleep, wey!! cuci dulu bersih2 kalau taknak parti buih lain kali penuh jerawat batu. Pakai item no 4 tu cuci muka bersih2. Tp klu kulit yang very sensitive sila pakai item no 5 yer untuk cuci muka. Rub2 kat muka sampai mekap tuh tanggal.

Step 6 : Pakai item no 1 balik dan boleh tidur dah. Atau kalau muka rasa kering boleh pakai item no 6.

Selamat beradu. ZZZzzzzzz

p/s : Makeup ini waterproof tak payah touch up dah, 24 jam pun still cun lagi. Kalau rase nak touch up jugak simpan fixing powder tu dalam handbag nanti boleh tempek2.

Wednesday, September 15, 2010

Sembang Raya

Nak pergi open house pun harus cantik sekarang. Terutama kalau temankan boyfriend atau husband pergi open house rumah kawannya. Jangan harap muka tak berbedak boleh confident nak gelak ketawa gembira. Sebab sekarang pergi mana2 pun nampak perempuan cantik macam model. Dah nampak perempuan lain cantik boyfriend atau husband menjeling mula lah jeles.. Uhhh..

Solekla sikit untuk cik abang tersayang. Bangga cik abang berjalan dengan kita..

Mekap jangan tebal2 sangat. Bak kata kawan2 lelaki i dah tak natural.. Tapi kalau tak tebal tak tutup pula parut2 di muka.

Pssttt.. Kalau u pakai mekap Kryolan tebal2 pun lepas setengah jam nampak natural juga. Dan parut pun tutup.

Kesimpulannya dapatkan produk Kryolan disini sementara stock masih ada.

Produk wajib u ada :
Foundation : supracolor/tv paint stick/ultrafoundation/dermacolor/dermacos
Loose powder
Blusher
Lipstick

Dah cukup meletop.... :)

Wednesday, August 11, 2010

Happy Ramadhan Mubarak

Hye all.. Rasenyer belom terlambat lagi Kryolan in Malaysia nak mengucapkan Selamat Berpuasa kepada pembaca, pembeli, dan semua umat Islam yang ade masuk blogshop ni :)

Semoga Ramadhan tahun ni membawa seribu makna buat kita semua.

Seperti tahun2 lepas ada yang bersedih bila Ramadan tiba. Kita yang taknak geng ngan die mesti la gembira :D
Kalau sedih gak bila Ramadhan tiba, haaa... satu geng la tu.. Huhu.. Walaupun sebenarnya gembira sebab banyak shopping complex buat cheap sale..


Pada yang bukan Islam, selamat berbelanja di bazaar ramadhan yang ada setahun sekali jer tu.. Enjoy!!! :D

To all muslims, may this Ramadhan be as bright as ever, bring joy, health and wealth (dapat bonus raya) so you can spend more here in Kryolan in Malaysia. Hehe..

May God bless all of us and accept our good deeds and ibadah.

Halal kan yang terlebih dan terkurang.
Happy Ramadan Mubarak and happy shopping all.




p/s jgn lupa shopping makeup Kryolan untuk mencantikkan diri di pagi raya!!

Monday, July 19, 2010

Kryolan Ultrafoundation, Kryolan Ultrafoundation Veil Wheel, Kryolan Latex Sponge Wedges

Heee.. Stock baru sampai. Marila menjamu mata :)

Ni Kryolan Ultrafoundation.


Kryolan Ultrafoundation Container - RM90 (15g)


Ultrafoundation ni cream foundation lebih kurang macam Kryolan Tv Paint Stick. Boleh cover imperfection mantap!

Beza Kryolan Ultrafoundation dengan Kryolan Tv Paint Stick :

Kryolan Ultrafoundation takda mineral oil. Tv Paint Stick ada mineral oil.

Maka kalau kulit you berminyak you lagi sesuai pakai Ultrafoundation.

Skin you lagi nampak cantik dan natural sbb skin senang absorb foundation yg tak berminyak ni.

Bila senang absorb maknanyer foundation terserap dalam kulit. Oksigen pun boleh tembusla kulit you.

Bila oksigen boleh tembus, maka you boleh pakai foundation ni hari2 :) Best tak. Boleh pergi office melaram2.

Dengan Ultrafoundation, makeup you lagi tahan lama sbb kurang minyak. Maka you pakai nipis jer pun dah nampak cantik meletop2.

Dan maka lagi umpama berita baik untuk you yang kulit berminyak dan sensitive yang nak pakai tv paint stick tapi tak sesuai. Yang pakai Tv Paint Stick rasa panas atau tumbuh ruam2 kecil bersepah!

Hush.. Asyik maka jer....

Untuk kulit kering, tak berminyak sangat macam I, you pakai Tv Paint Stick pun dah meletop! Echeche.. Macam meletop pon! T_T

Tv Paint Stick sesuai untuk kulit kering, dan tak sensitive. Tp yang paling best Tv Paint Stick save budget sket.. He he he..

Baguskan.. Walaupun kulit kering senang berkedut tapi poket tebal. Eh tiba2!


NEXT!



Kryolan Ultrafoundation Veil Wheel - RM130 (30g)

Comel ah!!!

Wheel2 ni semua I rasa comel.. Compact! Complete! Suka bile penuh dalam almari I rasa macam wah wah wah koleksi makeup I......

Okey.. Ni Ultrafoundation bercolor versi untuk meng-naturalize-kan imperfection atau ketidaksempurnaan.

Kenapa you rasa kulit you tak sempurna?

Sebab you ade lebam bawah mata yang dahsyat macam mata panda.
Skin you transparent sampai nampak urat2 biru.. Heee :) Adekan gini?..
Sebab jerawat you merah2 atau parut jerawat you yang dah gelap atau hitam.
Sebab kulit you pucat, kuning sangat, you penat / sakit kulit you macam tak bermaya.


You cover guna the best foundation tebal2 pun tak hilang, tak cantik, tak berseri.

Maka you wajib beli ini!

First warna kuning - Warms skin & counteracts discoloration
Warna ni untuk naturalkan warna biru, purple, mild red.
Maka boleh hilangkan problem dark under-eye circles kalau you kulit cerah. Dark circle tu kan biru2 purple. Lagi boleh naturalkan lebam2 yang biru sebab terhantuk ke.. Dan boleh cover dark spot tanda2 penuaan. Nampak muda dan glow sentiasa. Echeche..

Second warna lavender - Brightens dull or sallow skin
You boleh guna untuk naturalkan warna kuning.
Maka boleh hilangkan problem sebab kulit pucat, kusam, tak berseri. Boleh juga untuk naturalkan lebam yang dah nak baik yang dah tukar color biru jadi kuning2. Haha macam2 la kan..
Boleh juga conceal very dark under-eye circles dan dark spots (jeragat2) kalau you bronze skin tones aka keemas-emasan - haha.. atau melayu macam kita ni coklat la kan..

Third warna hijau - Minimizes redness

Ni untuk naturalkan warna merah. Kalau kulit you ader jerawat, blemishes, blotchy skin merah2. Dan juga lebam yang merah!

Cara pakai sapu foundation kuning / lavender / hijau satu muka atau tempat2 yang bermasalah sahaja.. atas jerawat ker.. kat dark circle je ker.. atau kat lebam tu je ker. Kalau yang problem kulit kusam dull tak glow tu pakai satu muka lah.

Lepas tu you boleh pakai foundation skin color you. Ultrafoundation ker, Tv Paint Stick ker, Dermacolor/Dermacos ker.

Dan last powder!

Tada!!! Skin dah cantik glow berseri2! Tak ada problem lagi :)

Last but not least product kita hari ini.


Kryolan Latex Sponge Wedges - RM25 6pcs/pack


Ini you wajib ada kalau nak sapu cream foundation atau concealer selain guna brush.
Ini you wajib ada sebab sponge ini tak sama macam you beli dekat luar guna 2 kali dah hancur, sapuan tak cantik.
Ini you wajib ada sebab sponge serious sangat pore fine, rapat, padat bile you sapu foundation sangat rata cantik!! Sponge ini made of natural latex.
Ini you wajib ada sebab bila pore fine, foundation you jimat sponge tak serap banyak foundation.
Ini you wajib ada sebab sangat tahan lama, boleh basuh banyak kali dan susah nak hancur atau rosak.
Ini you wajib ada sebab walau mahal sangat berbaloi-baloi.

Serious sangat best!

Thursday, July 15, 2010

Kryolan Rouge Lipstick

Haiz.. Lambat pula update kat blog ni. Dah update kat facebook dulu. Maka dah basi T_T

Ni lipstick Kryolan. Color semua cantik2 yang dark ker yang light colors ker. Yang penting longlasting!!! Pergi open house raya nanti lepas makan harusla lipstick tak hilang kan walaupun lepas rumah ke 10. Itu yang penting.

Layan gambar dah basi.

Yang ni purple - maroon gitu.. Nampak dark kan..


Tapi result shwiittt2 gitu tau.. yang ni yang no - 6.. Ah I giler color ni


Sile abaikan cacat cela dibibir yer. Focus pada color jer!!! Kulit cerah canteeeekkkk sangat range color2 purple - maroon ni.


Ni pula range merah la mak ngah - brown - orange




Dark skin sesuai color brown-orange ni. Your face feature will look so soft. Natural...


Curi pic.. Kan yang brown orangey lg sweet dr pink tu.. Comel ah.



Feeling sexy jer cam Angelina Jolie ni kan..


Pink range pula. Ni range yang paling hot. Habis dah.. Tunggu stock baru sampai yer..


Harga rm45 jer. Cepat2 yer..

p/s Dapatkan foundation tv paint stick untuk normal skin. Dermacolor / dermacos untuk oily atau sensitive skin. Raya nak melaram kan :)

Monday, July 12, 2010

Pre-order

Okey.. First time kryolaninmalaysia nak buat pre-order untuk barang yang xpernah ada lagi di blog ini.. Sebab tak tau color mane yang hot.. U tak payah bayar deposit. Bayar bila barang dah sampai. Order tutup 18 July 2010.

Barang yang i akan order :

Kryolan Shades Eye / Rouge Makeup Palette 9335 - Color2 dalam eye shadow palette ni sangat meletop! cantik, longlasting n i sangat gilerkan color2 nyer.. RM100 sahaja. Berbaloi-baloi.


Yang nih buat smokey eyes nih cantik nih.. ish...



Pilih code palettenye. Click pic to enlarge.


dan email ann_stasia@yahoo.com

Cepat sebab order dibuka untuk 10 orang sahaja. :)

Thursday, July 8, 2010

Announcement

Ade sesiapa yang beli Kryolan Translucent Powder tp dalam bekasnyer dah tinggal secoet (sikit sangat2)? Sbb itu mungkin tester i... Sikit masa terima brg lah yer.. bukan sikit sbb dah pakai. hehe..

Contact 0123636304 ASAP..

Nak upload lipstick tak sempat2 camera buat hal.. haizz.. tunggu yer :)


Nak upload ultrafoundation juga nanti.. Ini lagi best dari tv paint stick..

Sunday, May 16, 2010

Basic - Advance Bridal Makeup Class

Basic - Advance Bridal Makeup Class with Nora Amarmin

Date : 22th & 23th May 2010

Time : 10.30am-6.00pm (2 Days Course)

Venue : Kryolan In Malaysia Studio, Sri Gombak, Kuala Lumpur
Full address and map will be given upon confirmation.

Fees : RM 550 per student (Max 5-10 students per session)


Course Syllabus :

Types of cosmetics / Tools of The Trade (make-u brushes, types of sponges).

Study of Face Shapes and Bone Structures (highlighting and shading techniques).

Color co-ordination, color selection.

Corrective make-up techniques.

Achieving a flawless base.

Secret techniques for meletops eyebrow's shaping / tweezing.

Design & Create a variety of hair, tudung and sampin styling lesson.

Lots of Nora’s tips and techniques to be shared during the course.

Full Set Bridal Wearing Section & Photoshoot – Need to bring 1 female model (End of 2nd day lesson).


What to bring:

Your make-up kits even you dont have the complete set.

1 female Model on 2nd day lesson.


Provided :

Complete make-up set sponsored by Kryolan in Malaysia to be used in class.

Goodie bag worth RM100 (make-up sponges / powder / brush set).

Certificate of completion.


Payment method :

Pls contact ann @0123636304 for details.



Wednesday, April 7, 2010

Free Kryolan Supracolor lagi

Nak free Kryolan Supracolor? Jom jadi fan di facebook KRYOLAN IN MALAYSIA.
You mungkin antara 3 orang bertuah dapat Kryolan Supracolor worth RM100 free. :D
Syaratnya upload gambar sebelum dan selepas makeup jer. Pastu suruh kengkawan ramai2 vote.
Kalau ramai kawan advantage tuh..
Tarikh tutup 6 Mei 2010.
Joinla dari sekarang so ramai leh vote. Dah suntuk esok mesti ciput jer yang sempat vote.

Wednesday, March 31, 2010

Kryolan Supracolor Sample

Okey,

Pada yang tanya lagi ape supra ni..




Adeh.. Lenguh i nak reply email.. Maka i buat sikit notes disini. Buat you tercinta.. Seperti biasa, balas cintaku ya.. Dah baca wajib beli. :D

Supracolor ni favourite makeup artist Indonesia. Tengokla artist Indonesianyer makeup.. Macam porcelain doll gitu..

Supracolor ni macam Kryolan tv paint stick juga. Cuma lebih oily sikit jer.
Maka you senang nak blend, senang nak sapu sebab licin..
Senang rata sebab senang sapu..
Flawless sebab senang rata..
Best cover sebab bila senang sapu, senang rata, you tak payah sapu banyak kali sampai foundation pun hilang balik..
Faham tak ni? Tak faham baikla, you boleh email i... T_T

Meletop kan..

Cuma you tak berapa sesuai,
Kalau skin you oily sangat sebab skin dah minyak, foundation pon minyak, nanti tak nampak foundation dah, nampak minyak jer.. Heee.. :D
Kalau you makeup outdoor peluh2 bagai..
Kalau you Indian, you nak kena keliling api masa wedding, panas tuh abes cairla supracolor ni..
Kalau kulit you banyak wrinkle(kedut) nanti bila foundation oily sgt ikut garis2 wrinkle tuh.

Kalau you buat outdoor makeup atau banyak wrinkle, you lagi meletop kalau guna Kryolan tv paint stick atau Kryolan Dermacolor Camouflage Cream atau Dermacos Camouflage Cream.

Kod pula sama macam tv paint stick..
3w, 4w, 5w, fs38, fs 36

Okey,

Sekarang i akan jual sample (selagi stock masih ada)..

RM30 - 10ml

Dipack dalam bekas gini


Berbaloi tau klu you baru nak try..

Biasa dalam bekas ori die pon RM53 - 8ml. Sekarang sample RM30 -10gml!! Fast grab!!!!!


Kalau rasa nak tgk muka macam barbie doll kat cermin mari belila.. :D

Monday, March 22, 2010

Kryolan Translucent Powder n Supracolor BIG BIG BIG

Hari ni sampai Kryolan Translucent Powder versi kilang dari USA.. I pon terkejut.. I order refill untuk kelas mekap i.. Ingat refill dalam bekas biasa yang versi besar.. Skali bukak kotak..

Hamek kau!!!




Macam balang kuih raya... Ha ha ha.. Pakai 3 tahun tak habis..



Maka i akan jual refill ini dalam kuantiti yang kecil..
Sesiapa yang tak pernah cuba, nak try bolehla beli..
Dan siapa yang powder dah habis, nak refill bolehla beli gak.. :)

Ada color tl7 and tl4 jer yang baru sampai buat masa ni.. tl7 nih biasanya yang pakai tv paint stick 5w keatas blh guna powder tl7. tl4 plak makeup artist tertentu tentu tau kegunaannya.. Rahsia tuh. Nak tau kene menuntut..

Okey..

10g - RM15 packaging dalam plastic.
Kalau nak special container utk loose powder (bukan kryolan) blh tambah lg rm5..


Next..........

Hari ni juga sampai Kryolan Supracolor Oil Base Makeup versi besar juga dari Germany. Ha ha..



Okei.. Takper yang ni berbaloi..

55ml - RM120 sahaja.. Yang paling kecil i jual RM53 - 8ml

Berbaloi-baloi..

Tapi sekarang ada promosi RM100 sahaja sampai 31 Mac 2010. CEPAT CEPAT!

Wednesday, February 17, 2010

Kryolan Tv Paint Stick

Walaweh you ni.. I bebel panjang2 dlm fon pon you tak ingat juga. Maka i buat notes di sini buat you tercinta.. Balas cintaku ya dengan beli ini.. Ttthheee..


Tv paint stick nih sesuai sangat untuk kulit yang kering. Sebab ia cream makeup yang dibuat dari oil + vitamin E + natural waxes yang mengandungi color pigment yang dibenarkan. Agak oily walau tak se-oily Kryolan Supracolor. Kira halal dan tidak mengandungi bahan kimia merbahaya. Jangan tanya i dah "Kryolan tak boleh pakai hari2 sbb bahan kimia dia kuat sangat ker?" Scroll down! Last2 nanti i beritahu betul ke Kryolan tak boleh pakai hari2.


It comes in a 25ml handy twist-up cylinder stick that enables easy application, you just twist it out then sapu jer satu muka you. Then you simply blend evenly with a wedges latex sponge. Yang penting blend blend blend!

Harus blend sampai rata. Awas! Jangan pipi kanan terlebih putih! Sebab... foundation tak rata. :)

Senang jer nak guna kan.. Yang penting cover satu muka cun! Meletop!



Ini untuk normal skin color!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri atas : 2w, 3w, 4w, 5w, 6w <-- pink base Dari kiri bawah : Nb, fs38, chinese, fs36 <-- yellow base Yang cerah pakai 3w, Yang range medium blh pakai 4w, nb, atau fs38, Yang gelap sket pakai 5w atau fs36, Yang gelap lagi pakai 6w.. Chinese utk blend2..



Ini untuk tutup dark circle bawah mata dan parut jerawat!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri : 092 (parut jerawat), 508 (dark circle)



Ini untuk shading!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri : shading red, 10w, 11w, negro2



Dan ini untuk highlight!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri : 1w, ivory


Selesai sudah.. Apa? Mau tau cara guna yer? Jom join makeup class bulan March ini. :D






Okey2.. I tak lupa..
Kalau you pakai Kryolan tv paint stick you kena rajin cuci muka, kalau tak it will clog your pores dan tu ada yang ngadu muka tumbuh jerawat. Paint stick ni macam pakai clay kat muka. Coverage memang meletop tapi bila you pakai terlalu lama.., hari2.., yerla nak pergi office pun, nak tackle boss kena cantik2 kan.. Oxygen xsampai ke kulit.., maka kulit problemla sikit.

Tv paint stick ni memang cantik untuk you yang suka mekap tebal, nak muka licin, especially lepas 15 minit u pakai, dia pecah minyak muka you nampak natural but marvelous! Dan kulit flawless dalam gambar!!! Sesuai nak kawin, atau special occasions! Kire untuk pakai masa annual dinner sangat berbaloi. Mesti you paling cantik malam itu dengan harapan orang lain tak pakai Kryolan tv paint stick.

Kalau nak pakai hari2 pakai Kryolan Dermacolor Camouflage Creamlah.. Lebih nipis, ringan tp coverage tetap meletop!!


Sunday, February 14, 2010

Gila Glamour Glow cap Kryolan

You perempuan gila glamour? Ya, boleh dikatakan semua perempuan gila glamour.. Bukan perempuan namanya kalau tak ada nafsu untuk glamour dan menarik perhatian ini.

Lelaki diluar sana jangan salahkan wife atau girlfriend you kalau mereka bersiap lama untuk tampil cantik. Tapi lelaki zaman sekarang pun ape kurangnya. Dah ada nafsu itu juga! Kita sama! :p

Bebel banyak pulak, bukan apa, cuma emo husband i membebel bila i mekap2 nak pergi kenduri tadi..

Yerla banyak benda nak pakai..

Memula nak pakai moisturiser..

Lepas tu pula nak hilangkan eyebag dan garis penuaan ni nak kene pakai tv paint stick warna oren..

Nak conceal parut jerawat lagi ngan tv paint stick warna hijau..

Nak pakai foundation 4w pula hilangkan big pores ni..

Pakai fixing powder pula bagi muka nampak gebu..

Buat smokey eyes lagi nak bagi mata sepet ni nampak besar dan dalam.

Pakai blusher pinkish2 lagi nak bagi muka nampak blushing malu2 kucing.. Konon2 sopan kan pergi kenduri kahwin. (Hik hik gelak ala2 perempuan sopan)

Pakai lipstick nak bagi bibir merah mekar bak delima. O.. Sebelum kahwin dulu dia juga yang suka masa bibir i merah ranum.

Last skali pakai Kryolan glamour glow. Ala jelesla tu husband i tu muka dia tak leh kilat2 berseri2 macam muka i.

"Aku tak payah pakai glamour glow pun air wudhuk jer dah cukup seri" kata husband dalam hati.

Maka i yang tak cukup seri nak muka kilat2 kene cahaya lampu wajib pakai product penyeri muka ni. T_T

Ini product wajib pada siapa yang suka muka nampak kilat2 glow2.


Kryolan Glamour Glow - RM115


Kryolan Glamour Glow yang ada 8 colors. Dari kiri Blush Peach, Blush Mauve, Blush Rose.

Blush Peach tu kadang2 i pakai satu muka so satu muka i akan glow. Especially kalau pergi function malam2. Wah Diva! bila kene suluh cahaya lampu.

Blush mauve tu i buat highlighter atas batang hidung konon2 ilusi hidung mancung, atas tulang kening kalau nak nampak dalam macam mata minah arab.. wah wah wah glamour sungguh!

Blush rose tu pula pakai di cheek bone bagi nampak tulang pipi tinggi dan pinkish kilat2 gitu.. Maka pipi debab ni nampak cengkung. High cheek bone ilusi pipi cengkung.


Kryolan Glamour Glow - RM115


Comes with brush ini atau sponge ini.

Blush Rose dapat sponge. Color yang lain dapat brush.



Last skali nak kene pakai pula Kryolan fix spray agar mekap i tahan dari pagi sampai malam. Serious tak tipu..

Huh.. Tak solat ker? Tak payah ambil wudhuk ker?
Solat... Cuci jer ngan warm water.. Lepas solat tu mekap balik setengah jam pula :D heee... Maner husband tak hangin!!!




Monday, February 8, 2010

Kryolan Lip Emphasizer = Lip Plumper = Bibir Mungil Debab

Ha.. Ini barang baru sampai pagi tadi. Sampai2 i terus try dan buat review ini! I sangat suka!!! :)


Kryolan Lip Emphasizer - RM95 (4ml)

Kryolan lip emphasizer gives you that sexy hollywood pout without needles, scalpels or bruising.
Maka umpama berita baik untuk you yang slalu jeles bibir Angelina Jolie.

Lip Emphasizer akan memungilkan bibir you dengan formulanya.
Kandungan formulanya akan meransang peredaran darah dibibir you, warm your lips (rasa suam sikit jer) dan mula membengkakkan bibir you sikit2.
Bengkak dibibir itu cantik dan hot! (sila calitkan lip emphasizer di bibir, muncungkan bibir, buka ikatan rambut, dan geleng2kan kepala dengan slow motion konon2 sexy.. grrr!)

Warna pinkish, texturenya creamy, halus, gives the lips a smooth and transparent pink finish. Guna seperti lip gloss, garis2 kasar di bibir akan hilang, bibir nampak mungil, licin, dan berwarna soft pink. Macam bibir ori yang debab dan shiny! :D

Tuesday, January 12, 2010

Kryolan ori vs tak ori



Okey.

Ramai yang tanya benda yang sama.
Kryolan yang tak tahan lama, tak ori dan tak best.

Kryolan belum glamour macam MAC worldwide. Hanya makeup artist yang mengenal Kryolan. Echeche pepatah baru.

Takpe mari kita berkenalan bersama-sama.

Kryolan ada yang dibuat di kilang di US, di India, untuk cut shipping cost kerana negara mereka besar. Industri perfileman mereka juga besar. Cerita hollywood, bollywood aka hindustan, cerita indonesia pari-pari ajaib pun worldwide weh.. Ramai artis nak kene mekap. So mereka kena ada kilang disana.

Malang Malaysia belum ada kilang disini. So kita tak boleh dapat Kryolan dengan harga murah T_T

Maka apabila Kryolan diimport dari negara-negara exchange rate atau kadar mata wangnya rendah, maka bolehla beli Kryolan dengan harga murah. Contoh kalau diimport dari India dan Indonesia.

Tapi Kryolan kat blog ni masih agak tinggi sebab diimport dari Germany dan USA yang exchange rate lebih tinggi. Dulu jer ada import dari India konon dapat cut cost.


Okey.

Sebab Kryolan belum famous macam MAC, Bobbi Brown, belum ada company yang nak tiru Kryolan. Buat rugi jer tiru benda yang demand tak tinggi sangat macam MAC. Lagi pun Kryolan murah jer semua orang mampu pakai Kryolan yang ori.

Kesimpulannya belum wujud Kryolan tak ori!


Okey.

Kenapa result tak sama kalau Kryolan tu ori? Ada yang mengadu Kryolan dari India tak tahan lama. Baik. Kryolan dari India dibuat untuk kulit orang India di Negara India. Kulit mereka lebih kering. Maka foundationnya lebih moisture atau lembap atau lebih minyak. Cuaca Malaysia panas dan lembap. Kulit kita lebih berminyak dan banyak berpeluh. Alamatnya, dah kulit berminyak, pakai pula foundation terlebih minyak, tangan pula memegang tisu asyik mengelap muka berminyak. Tak sampai 2 jam, berpeluh bagai, foundation pun pudar.

Tapi setengah orang dan i yang kulit agak kering, xda problem pun pakai Kryolan India. Cuma jangan ambil risiko. Belila Kryolan yang tak pernah di complaint lagi dari blog ini. Buat masa ini hanya yang terbaik buatmu disini. Echeche promot. :D

---------------------------------------------------------------

UPDATE!!! 28 JAN 2011

AH. Tak boleh pakai teori kod2 ni dah. Yang dr Germany dtg pun mcm2 kod dah. Ape2 pun jangan risau eh.. Kryolan disini tetap ori dr Germany... Sile la beli

Thursday, January 7, 2010

New stock from USA

Ada barang baru akan sampai esok. Yeay, dah keluar dari kastam malam ni.
Haiz pening.. 5 hari barang-barang i jadi tahanan kastam. Kesian mereka T_T

Dan quantity tak banyak. Tapi quality harus meletop! :)

Sila layan ye..

Kryolan Make-up Corrector - RM65 (11 cm Pencil length)

Ha yang ni best ni. Kenapa ek?

Sebab kalau you mekap artis, dan you lukis garis bibir artis tu tersenget sampai mulut dia nampak senget sebelah, takkan you nak suruh dia pergi basuh mulut.

Maka you ambil pencil ini dan padamkan garis senget tu dan lukis semula cantik-cantik. :)

Kalau you mekap pengantin dan you dah pakaikan pengantin tuh 4 lapis foundation dan kemudian you pakaikan eyeliner. Eyeliner pulak terkeluar dari garisan. Lap2 tak hilang pula sebab eyeliner waterproof. Takkan nak genyeh atau basuh mata dia sampai jadi mata panda. Lebam. Atau takkan you nak suruh dia basuh muka dan you kene mekap semula.

Maka you guna pencil ini dan padamkan garisan terkeluar tu dan lukis semula matanya cantik2.

Kesimpulanya pencil ini sangat effective untuk minor corrections mekap pada mata dan bibir. Seperti makeup remover (penanggal mekap).


Cosmetic Pencil Sharpeners - RM20

Ini adalah sharpener untuk mengasah kajal dan pencil liner Kryolan kepunyaan you. Yang akan sampai esok ialah yang paling hujung belah kiri. Mungkin agak mahal sikit tapi kalau ada duit lebih apa salahnya buat collection. Biar sampai semua orang tau you pakai brand Kryolan even sharpener pun brand Kryolan. Malaysia maner ada tau sharpener ni! :B Grinssss~


Lagi stock lain yang akan sampai,

Kryolan Supracolor favorite mekap artis indonesia.

Kryolan Dermacolor Skin Plastic yang boleh membuat kulit you rata dan licin.

Kryolan Dermacolor Concealer Wheel yang comel.

Kryolan Micro Silk Powder yang halus best sangat.

Gambar2nya dah diupload sebelum ini. Sila scroll down dan rajin2 baca blog ini ya :)

Sunday, January 3, 2010

Stock Update!!!

update 18 july 2010

Okey la you all check sini la stock yer next time.. Kalau nak cepat2 ek.. Tiap kali stock sampai tiap barang ada 10pcs-30pcs jer.. Tiap kali juga tahan 2-3 hari jer.. :)

In stock
Dermacolor Fixing Powder - Seperti biasa stock tak sampai seminggu utk powder sebest ini.
Tv Paint Stick
Kryolan Loose Powder
Dermacolor
Dermacos
HD Micro Silk Powder - MSP11
Cake Make up - ivory 1, 3w, 4w,
Eyebrow Plastic
Pro 50 Lip Palette
Pencil Liner
Fix spray


Out Of Stock
Urban Decay Primer Portion
Train Case

Yang takda stock ni akan sampai lagi 2 - 3 weeks lagi..

Monday, December 14, 2009

AND THE WINNERS ARE: jeng jeng jeng

Okey.. I dah pilih 10 orang yang i rasa layak untuk dapat KRYOLAN supra foundation.
Winners dipilih berdasarkan creativity you mem-promote blog ini dan effort untuk meng-edit gambar di KRYOLAN IN MALAYSIA dan meng-upload-kan di blog you. Dan memenuhi syarat2 termasuk mengiklankan sekali KRYOLAN GIVEAWAY contest ni di blog you. Siap ader yang masukkan dalam youtube lagi :) . Apa2 pun a million zillion thanks to all of you yang dah join.

You girls cepat2 email i your address yer

KRYOLAN Supra Foundation:
http://ienaeliena.blogspot.com/2009/11/kryolan-giveaway-time.html

http://catalunya-playground.blogspot.com/2009/11/kryolan-giveaway.html

http://ciareadventurelife.blogspot.com/2009/11/kryolan-giveaway-time-at-kryolan-in.html

http://shafizaidayu.blogspot.com/2009/11/kryolan-giveaway-kryolaninmalaysia.html

http://butterbrownie.blogspot.com/2009/11/my-saving-grace.html

http://atiqah-naa.blogspot.com/2009/12/make-yourself-pretty-with-kryolan.html

http://fs-one.blogspot.com/2009/12/kryolan-in-malaysia.html

http://myblog-sha.blogspot.com/2009/12/kryolan-giveaway.html

http://aidajasmeen.blogspot.com/2009/12/cosmetics-kryolan-oh-kryolan.html

http://manggispink.blogspot.com/2009/12/kryolan-giveaway-aiyayai.html


Pada yang lain yang tak berjaya sila cuba lagi tahun depan yer bila i buat contest lagi.
Tapi you juga harus tuntut saguhati tu :)

So semua yang join giveaway ni,
Sila email ann_stasia@yahoo.com
Masukkan semua details ni dalam email tu yer.

Email subject: im d winner
Blog:
Name:
Address:
Contact number:
Skin color: fair/medium/dark

Thursday, December 10, 2009

Lend me ur eyes

Sorry girls..

Winners for Kryolan giveaway will be announced on 15 December 2009 atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. postpone ek. Tapi penyertaan telah ditutup mulai hari ini, 10 December 2009.

Hadiah akan di distribute selepas ur details i terima. Memandangkan tak ramai yang join, you all akan dapat at least saguhati tu tiap seorang. :)

Kedai akan ditutup 10 Dec 2009 - 14 Dec 2009..

Barang akan di restock selepas Christmas memandangkan stock dr Germany dan US sangkut..

Kelas mekap akan diadakan pada 9 & 10 January 2009. RM450 jer for 2 days. Belajar sampai pandai :) Details akan dipost kemudian. Segala pertanyaan dan booking sila msg 0123636304. Limit 9 orang sahaja untuk kelas. Tempat penginapan untuk perempuan single sahaja akan disediakan. Limit 4 orang sahaja untuk penginapan.

Tuesday, December 1, 2009

Cepat Adik Cepat



Adik-adik...

Kryolan Giveaway nak due dah. Ader 8 hari dari sekarang. Tarikh tutup 9 December 2009. Hadiah akan didistribute pada 16 December 2009.
Siapa yang belum join tuh baik join cepat.
Sebabnye tak ramai yang join jadi probability you to be one of the winner agak high lah..

Diingatkan lagi skali 10 org winners akan dapat Kryolan Supra bernilai RM53.
Kryolan Supra nih yang indonesian artist pakai mekap ala2 baby doll tuh.
Kalau nak beli memang dah out of stock!!
Kalau nak free, fast grab girls!!

Cepat ek.

Thursday, November 12, 2009

Kryolan Giveaway Time!!!!!!

Hey girlssss go create a blog.. go go. Be my follower and kalau rajin subscribe link to my blog ek..

Then buat post tentang KRYOLANINMALAYSIA dalam blog you dalam bentuk paling meletops!!! Promote KRYOLANINMALAYSIA kasi up la sket..

dan sertakan link
http://krayolaninmalaysia.blogspot.com
Ingat.. Eja betul-betul!!

Post paling creative, paling meletops dan paling best akan dipilih sebagai pemenang oleh i. :p

Dan jangan lupa tambah kat post tu pasal giveaway nih.

Tinggalkan link blog you kat comment box bawah ni atau boleh email i di ann_stasia@yahoo.com.. Dua-dua lagi baik! Let me know.. Kalau i tak tau macam maner nak dpt hadiah!


Winners will be announced on 10 December 2009.


10 lucky babes akan dapat KRYOLAN SUPRA free.. Harga worth RM50 tau.. Rugi klu tak cube..

Ni ha!! You akan dapat ini!! :)

Eh.. Tapi hitam ni nak buat aper.. He he



Yang inilah... You boleh pilih ikut skin color you kalau you menang!!

Kalau nak beli RM53 tau!!!



Dan 10 lucky babes yg lain akan dapat saguhati ni!!!! :)

I order dari US tau. Baru sampai petang tadi.

Britney Spears Believe and Aquolina Pink Sugar!!

Wednesday, November 11, 2009

UDPP by URBAN DECAY

Okey.. Biarla gambar yang menceritakan..


Eh tapi i nak cerita juga la. Tak best biar gambar enteprem sendiri. Tangan i telah diconteng dengan eyeshadow MAC original. Bukan kata eyeshadow MAC tak best. Memang best. Cuma sebest mana pun brand eyeshadow tuh nak kene guna eyeshadow base 'terbest' juga. Penting! Ingat penting!

Kenapa?

You tengok beza color belah kiri dan kanan. Yang ada eyeshadow base (with UDPP) tu lagi terang dan cantik warnanya.

Kalau you pakai 12 jam pon eyeshadow nih akan tetap tahan dan cantik di kelopak mata you dan nampak cantik di mata orang lain yang memandang mata you. Takla you syok sendiri mata cantik.

Dan kalau you sental sekali pon eyeshadow tu susah nak hilang kalau you guna UDPP sebagai base. Unless you guna makeup remover. Sekian bebelan kali ini.

gambar selepas sental! Ini betul2 punya sental hokei bukan sental2 manja. =)

Dan ini produk you wajib ada kalau nak cun melecun di pagi raya haji dan krismas nanti.

Urban Decay Primer Potion - RM80


Tuesday, November 10, 2009

Stock Baru Dah Sampai

Yeay... Stock baru dah sampai.. Jom berkenal-kenalan ngan barang baru di KRYOLANINMALAYSIA nih..

Berkenalan dengan foundation dulu ek..

Yang ni Kryolan Supracolor Oil Base Makeup. Kalau you nak tau review pasal foundation nih surf dalam blog makeup artist Indonesia. Mekapnyer cantik banget! Sile google!!!!!!! Sapuannya lebih licin dan senang nak sapu dan blend blend blend macam pakai foundation biasa juga. Hasilnyer one word jer...

MELETOP!!

Dan yang ini juga hadiah untuk 10 lucky winners.. Sile follow blog ini dan tunggu syarat seterusnya di post akan datang! Tunggu....

Kalau nak cepat sile beli :)

Kryolan Supracolor Oil Base Makeup - RM53 (8ml)
Dari kiri : 046 (shading), fs38 (medium skin), NB (fair skin), 4w (medium skin), fs36 (dark skin)



Yang kedua ni Dermacolor Concealer Wheel!!!! Complete color apa yang you all nak.. D61 untuk highlight, D3 untuk fair skin color, D4 untuk medium skin color, D100 untuk dark skin color, D375 untuk shading dan D32 untuk cream blush (yang bulat tengah2 wheel ni) So mak you yang gelap sikit dari you boleh pakai dan adik you yang putih melepak boleh curi foundation you. Sorok sorok la yer.. He he.. Boleh guna sebagai concealer atau yang kulit berminyak boleh pakai sebagai foundation.

Complete untuk mekap artist juga!!! Bawa seketol ni jer pergi mekap client!

The same word..

MELETOP!!!

Dermacolor Wheel - RM130 (47g)




Dan lagi Dermacolor Camouflage Cream Single Palette. Yang ni pilihan colornyer lagi banyak. Dari yang cerah sampai gelap (D1,D2,D3,D4,D5,D6,D7,D8,D9,D10,D11) dan cream blush (D32).

Dermacolor Camouflage Single Palette - RM250



Dan Micro Silk Powder ini. Baru sampai tau. Yang ini terbaru dari Kryolan. Yang digunakan untuk Miss Universe 2009. Microfine, halus sangat la tu sesuai utk Camera HD zaman sekarang. Semua photographer pakai camera HD. Kalau powder tak sesuai you akan nampak tak cantik dalam gambar. :p Juga anti-flammatory, anti-bacterial, got SPF=9 so can protect from harmful UV-rays. Dengan Micro Silk Powder ni you tentu..

MELETOP!!! :)

Dan harga pon agak meletop untuk product sebest ini T_T (Kalau ada extra duit bulan ini tak rugi beli)

Micro Silk Powder - RM130 (30g)



Scroll down lagi!!





Dan yang ini sangat sesuai untuk deep scar. Mungkin you suka picit jerawat sampai muka you berlubang. Mungkin you main hujan masa kene chicken pox masa kecil dulu sampai parut tak hilang. Dan alamatnya parut itu kekal dengan you sampai bila-bila! Dengan foundation biasa tak cukup terer untuk cover deep scar you tu!

Kita sumbat lubang itu dengan product ini!!! Dan ratakan!!! Kulit you akan licin :)

Dermacolor Skin Plastic - RM100 (40g)