We sell KRYOLAN, DERMACOLOR dan DERMACOS. Need consultation? Dont know which color suit ur skin? Wanna know more about Kryolan? Wanna test before u get one? Call me ann @ 0123636304 or email bb.artofbeauty@yahoo.com anytime, anywhere.....

Kami jual KRYOLAN, DERMACOLOR and DERMACOS. Nak khidmat nasihat? Tak tau nak pilih warna ape yang sesuai ngan kulit? Nak tau banyak lagi tentang produk Kryolan? Nak test dulu sebelum beli? Call jer i... ann - 0123636304 atau sile2 lah email bb.artofbeauty@yahoo.com.. bebiler u nak jer.. :)

HOW TO ORDER

FIRST : visit Kryolan website at http://www.kryolan.com or choose the products here in this blog
SECOND : msg @ 0123636304 or email bb.artofbeauty@yahoo.com
THIRD : confirm the products and the payment amount
FOURTH : pay via bank in into my MBB account or CIMB bank. pls request for the account number.
FIFTH : fill out the form below after the payment transferred. wait for your kryolan or dermacolor at your doorstep.

For cod :
Siang boleh datang kedai di Taman Sri Gombak..
Malam boleh datang ke rumah di Taman Sri Gombak

By appointment tau..
(11am - 6pm) (9pm - 11pm)

Jangan kacau i di waktu2 dibawah :
6.01pm - 7pm : waktu ni i ke post office
7pm - 8.59pm : masak husband i dinner :p
11.01pm - 10.59am : husband time!!! :D He he he
Waktu ni all my right.. Thheee..

Ok ok.. waktu lain customer always right..

Chupppp... Dah tmbh satu lg activity dlm jadual. BABY baru.... Waktu2 diatas xblh disahkan lg. Kacau bilau bila dia tetibe je jerit n meragam. Klu xdpt call sile msg ek.. Paling2 klu xde staff i layan u siang2 lepas baby tidur kul 11pm i akan reply. :)

ORDER FORM (after payment done)

Email Address:
Full Name:
Shipping Address:
Contact Number:
Preferred Bank/Payment Mode: Maybank
Cimb
Paypal
Western Union
Date, Time, Total Amount Transferred (e.g. 23 June 2011, 4:52pm, RM356)
Item's Code/Qty/Color/:

Wednesday, February 17, 2010

Kryolan Tv Paint Stick

Walaweh you ni.. I bebel panjang2 dlm fon pon you tak ingat juga. Maka i buat notes di sini buat you tercinta.. Balas cintaku ya dengan beli ini.. Ttthheee..


Tv paint stick nih sesuai sangat untuk kulit yang kering. Sebab ia cream makeup yang dibuat dari oil + vitamin E + natural waxes yang mengandungi color pigment yang dibenarkan. Agak oily walau tak se-oily Kryolan Supracolor. Kira halal dan tidak mengandungi bahan kimia merbahaya. Jangan tanya i dah "Kryolan tak boleh pakai hari2 sbb bahan kimia dia kuat sangat ker?" Scroll down! Last2 nanti i beritahu betul ke Kryolan tak boleh pakai hari2.


It comes in a 25ml handy twist-up cylinder stick that enables easy application, you just twist it out then sapu jer satu muka you. Then you simply blend evenly with a wedges latex sponge. Yang penting blend blend blend!

Harus blend sampai rata. Awas! Jangan pipi kanan terlebih putih! Sebab... foundation tak rata. :)

Senang jer nak guna kan.. Yang penting cover satu muka cun! Meletop!



Ini untuk normal skin color!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri atas : 2w, 3w, 4w, 5w, 6w <-- pink base Dari kiri bawah : Nb, fs38, chinese, fs36 <-- yellow base Yang cerah pakai 3w, Yang range medium blh pakai 4w, nb, atau fs38, Yang gelap sket pakai 5w atau fs36, Yang gelap lagi pakai 6w.. Chinese utk blend2..



Ini untuk tutup dark circle bawah mata dan parut jerawat!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri : 092 (parut jerawat), 508 (dark circle)



Ini untuk shading!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri : shading red, 10w, 11w, negro2



Dan ini untuk highlight!
Kryolan Tv Paint Stick - RM75 (25ml)
Dari kiri : 1w, ivory


Selesai sudah.. Apa? Mau tau cara guna yer? Jom join makeup class bulan March ini. :D






Okey2.. I tak lupa..
Kalau you pakai Kryolan tv paint stick you kena rajin cuci muka, kalau tak it will clog your pores dan tu ada yang ngadu muka tumbuh jerawat. Paint stick ni macam pakai clay kat muka. Coverage memang meletop tapi bila you pakai terlalu lama.., hari2.., yerla nak pergi office pun, nak tackle boss kena cantik2 kan.. Oxygen xsampai ke kulit.., maka kulit problemla sikit.

Tv paint stick ni memang cantik untuk you yang suka mekap tebal, nak muka licin, especially lepas 15 minit u pakai, dia pecah minyak muka you nampak natural but marvelous! Dan kulit flawless dalam gambar!!! Sesuai nak kawin, atau special occasions! Kire untuk pakai masa annual dinner sangat berbaloi. Mesti you paling cantik malam itu dengan harapan orang lain tak pakai Kryolan tv paint stick.

Kalau nak pakai hari2 pakai Kryolan Dermacolor Camouflage Creamlah.. Lebih nipis, ringan tp coverage tetap meletop!!


10 comments:

iEnA eLiEnA said...

betul2..
kene rajin cuci mekap..
pakai mekap remover tau..
klu pakai pencuci muker..
mcm tak boley ilang sumer..
tenyeh2 dlu dgn mekap remover..
baru cuci muker..
iena suke pakai kryolan supra..
Kryolan Dermacolor Camouflage Cream wat shading n highlight..
yg takder yg kryolan kale ijau tuk tutup parut jerawat jer..
huhu tp iena xder la bnyk jerawat pn..
seketul dua jer..
haha..
ape2 pun kryolan mmg best..
beli jgn tak beli..
confirm meletop !!

Aida Jasmeen +60196239936 said...

saya sarankan untuk buat double cleansing. use an oil base cleanser dan preferred cleanser [ cleansing gel or foam or mild cleanser] for double cleansing.jgn lupa pakai toner. :)

KR said...

ha.. betul3x... oil base make up remover to remove oil base makeup.. kalo air sabun jer tak hilang mekap korg dik yang macam tanah liat tu..

Syamilia said...

pakai apapun mekap kena cuci muka betul2 baru xde jerawat... huhu
tp kalo da jerawat elok pkai benda ni, habis semua jerawat sembunyi...hehe
thanks kak anne...sy suka sgt dermacolor camouflage cream aritu...berbaloi...hehe

KR said...

nyorokkan jerawat!!!!

FADLiANA said...

kak muka oily ok tak guna tv stick ni?? kalo ok nak order

cuya said...

092 ijau utk scar tu memang konpem tutup semua parut yg ade ker??now dah pakai stick 4w tu..but still nampak parut ag.kena pakai tebal2 ker?

Amalina Omar said...

macam best je pakai kroylan ni.. tapi saya xreti mekap2 segala.. T__T

Snap Eye Pictures said...

akak.. still offer lagik tak RM75 nih....??
saya ingat nak order juga..? tapi saya tak tau nak color yg mane.. utk percubaan.. saya ingat.. saya nak color yg tak gelap sangat n tak cerah sangat... kira sesuai utk semua tone color... akak ade cadangan tak??

Nur Farhana Chao said...

just a quick question, if saya pakai MAC NC40, which shade yg paling sesuai dgn saya? Thanks kak.

Post a Comment